Medicina, o altfel de artă

Data publicării:
MEDICINA ARTA

Cel mai tânăr dintre expozanți este student la Medicină şi vrea să urmeze neurochirurgia, iar lucrările lui vorbesc despre spaţiu şi univers.

"Sunt chipuri meditative, nu au nicio grijă pe lume, de aceea nu se uită spre privitor". Aşa începe Alexandru Florian să-şi descrie lucrarea "Pomul cunoaşterii", expusă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Are numai 22 de ani şi este artist, însă doar în timpul liber, pentru că în rest, se ocupă de o altă artă: medicina.

Se pregăteşte să devină neurochirurg, pentru a călca pe urmele tatălui său, care recunoaşte că nu a avut un talent artistic prea bine dezvoltat.

"Nu reuşeam niciodată să desenez un cal care să nu semene cu un cocoş, dar am reuşit până la urmă să fac ceva cu mâinile şi cu capul. Dar Alex, fiul meu, are un talent înnăscut şi asta mă bucură", spune medicul Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca.

La expoziţia deschisă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca își prezintă lucrările, până în 27 noiembrie, 36 de medici şi farmacişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri