Mieii, vedete pe internet. Ciobanii îşi vând animalele în spaţiul virtual, unde au mai mulţi clienţi decât în târguri şi pieţe

Data publicării:
090414 miei

Mieii ciobanului Vasile sunt fotografiaţi şi filmaţi, mai ceva ca starurile de cinema. Apoi, fotografiile şi filmuleţele ajung direct pe internet. Oierul se laudă în spaţiul virtual cu marfă de calitate, de toată frumuseţea. Site-urile sunt pline de anunţuri. De curând, a vândut un berbecuţ cu 3.400 de lei.

"Să îi vadă o ţară întreagă. De unde ar şti ţara întreagă, dacă nu ar fi băgaţi pe internet. Nu ar avea cum. Pe la Alba am vândut oi, am vândut în jumătate ţara", se laudă ciobanul.

Astfel, odată ce deschid site-urile, pe o muzica tradiţional românească, pretenţioşii, care nu doresc să se tocmească prin târguri, pot cumpăra friptura de Paşte cu un singur click. Ciobanul are 300 de miei pregătiţi pentru clienţi. A renunţat să îşi mai ducă animalele la târg.

"Nu îi duc. Acum zice că numai la abator se taie. Trebuie să bagi maşină să-i duci, după aia taxă la masă. Sunt multe taxe. Şi carnea e greu de ţinut, că dacă mă duc şi tai 20 de miei şi nu ii pot vinde, ce fac cu carnea?", explică Vasile Şuteu.

Pe internet, kilogramul de miel viu se vinde cu 10 lei, iar în târguri, cu 14 lei. Clienţii care merg la stână, dar vor ca animalul să fie sacrificat de cioban şi pregătit pentru masă, pot negocia preţul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri