Sari la conținut

Mihai Seplecan, noul președinte al Consiliului Judeţean Cluj. El a fost ales cu 25 de voturi "pentru" și 8 voturi "împotrivă"

Potrivit noii legi a alegerilor locale, acesta își va putea exercita mandatul cu puteri depline, fără să-i fie delegate doar atribuțiile de președinte, cum a fost cazul lui Vakar Istvan, cel care a condus până acum judeţul.

"A fost un an de zile în care am avut răbdare, am avut ambiție, am fost perseverent în tot ceea ce am făcut într-o opoziție în Consiliul Județean. O să facem treabă bună, constructivă, pozitivă, vom debloca proiecte și vom începe noi proiecte", a afirmat noul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Au fost însă și consilieri județeni care nu s-au arătat încrezători în promisiunile noului președinte.

"Evident că nu am putut fi de acord cu votul pentru domnul Seplecan. Președinția unui judeţ este un lucru foarte important şi foarte greu. Sunt 700 și ceva de mii de oameni pe care trebuie, totuși, până la urmă, prin proiectele pe care le gestionezi, să fii în ajutorul lor. În anii în care a fost consilier județean, nu a fost prezent în dezbateri", a spus consilerul judeţean Dan Canta.

Mihai Seplecan a fost singurul candidat pentru șefia județului. El a mai ocupat funcția de președinte interimar, timp de câteva zile, anul trecut.

Practic, Mihai Seplecan îi va lua locul fostului președinte, Horea Uioreanu, al cărui mandat a încetat în momentul în care a fost arestat preventiv, pentru fapte de corupție.

Pe aceeași temă