Sari la conținut

Ministru clujean la Cultură

Hegedus Csilla, secretar adjunct şi vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei din UDMR, are 45 de ani şi este licenţiată în economie la Universitatea Babeş-Bolyai şi resurse umane la Univeristatea Pecs din Ungaria.

Conform CV-ului, Hegedus Csilla lucrează încă din martie anul acesta în Ministerul Culturii, unde ocupă funcţia de secretar de stat. În perioada 2010-2012 a fost consilier personal al Ministrului Culturii şi Patriomoniului Naţional. Numele acesteia se leagă şi de castelul Banffy din Bonţida, deoarece a fost din 1997 până anul acesta director al Fundaţiei Transilvania Trust.

Potrivit declaraţiei de avere, Hegedus Csilla deţine un apartament şi un teren de 170 de mp în Cluj-Napoca, dar şi o casă în comuna clujeană Gârbău. Tot aici deţine şi un teren de 1.300 de metri pătraţi. Anul acesta, a vândut o casă şi un teren din satul Pata pentru 60.000 de euro.

Totodată, Hegedus Csilla are conturi bancare de peste 60.000 de lei şi deţine 30% din firma tatălui ei, care are peste 10 contracte cu diverse instituţii, printre care Institurul Naţional al Patriomoniului, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca şi primăria Bistriţa.