Modificările la legea educaţiei, contestate

Data publicării:
dezbatere studenti

"Dacă deschid o sesiune de întrebări, sunt două variante: terminăm în 5 minute, ceea ce va fi privit superficial, fapt cu care sunt de acord sau terminăm peste 40 de minute, ceea ce va fi imposibil pentru mine să mai ajung la Craiova", a spus ministrul Educaţiei.

"Domnul ministru Pricopie părerea mea este că ne-a sfidat, nerămânând la întrebări şi plecând la Craiova pentru o acţiune de partid şi nu pentru educaţie", a afirmat unul dintre participanţi.

"În mod normal, unul din cei doi miniştri ar fi trebuit să fie prezent şi să-şi aloce timp pentru discuţii cu studenţii. Acest lucru nu s-a întâmplat însă", a spus Mihai Dragoş, preşedintele ANOSR.

În lipsa ministrului Educaţiei, delegatul acestuia, şeful Direcţiei Generale pentru Învăţământ Superior, a trebuit să facă faţă întrebărilor venite din partea studenţilor. Cele mai multe nemulţumiri ale studenţilor sunt legate de recenta ordonaţă de guvern care modifică Legea educaţiei. Acesta prevede, printe altele, pregătirea în cadrul universităţilor a absolvenţilor de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat în ultimii ani, dar şi introducerea doctoratului la forma de învăţământ fără frecvenţă.

"Să vină un om care a stat 4 ani de liceu, nu a făcut nimic, să stea lângă mine în bancă, nu e ok, aşa ceva nu putem să acceptăm. Poate data viitoare când daţi o OUG ar trebui să vă gândiţi de două ori", a afirmat un student.

"Din păcate, invitaţia la dialog vine după ce s-au luat decizii importante şi care ne afectează în mod direct", a concluzinat preşedintele ANOSR.

"Ordonanţele, de obicei, vin ca măsuri imediate. Dacă sunt imediate, consultarea e puţin mai grea. Vedeţi, nici legea nr. 1 (n.r. Legea Educaţiei nr. 1/2011) nu a fost prea discutată şi atunci sigur că s-au născut unele inadvertenţe", a declarat Ioan Groza, directorul Direcţiei Generale pentru Învăţământ Superior.

Peste 300 de lideri ai studenţilor din România din 16 centre universitare din ţară participă în perioada 28 iulie-3 august la Forumul Organizaţilor Studenţeşti din România, eveniment organizat de studenţii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri