Moş Crăciun, adus de Săgeata Albastră

Data publicării:
TREN

Săgeata Albastră i-a dus pe copiii cu dizabilităţi de la Centrul de Educaţie Incluzivă într-o călătorie specială, de Crăciun. Ideea le-a aparţinut mai multor elevi de clasa a IV-a care, în loc de bilete, au pregătit cadouri.

"Am pus nişte biscuiţi, foarte mulţi biscuiţi, nişte haine, că tot e iarnă", a spus un elev.

"Nişte blugi şi ciocolată şi atât. (Te-ai gândit tu să fi Moş Crăciun pentru un copil?) Da, m-am gândit să împart o mică bucurie", a spus o elevă.

Copiii au venit însoţiţi de dascăli, părinţi şi asistente. Micuţii au fost încântaţi de călătorie, mai ales că unii dintre ei au circulat pentru prima dată cu trenul.

"O călătorie interesantă şi pentru noi şi pentru copiii noştrii, un dar de Crăciun minunat", a fost părerea profesoarei  Emilia Morar.

Trenul i-a dus pe copii până în staţia CFR din localitatea Mera, unde au avut parte de noi surprize. Elevii clasei a IV-a au cântat colinde şi au împărţit cadourile pregătite cu grijă din timp.

"Ideea a fost ca toţi copiii să înţeleagă că Crăciunul înseamnă a dărui, a aduce bucurie, a fi alături de cel care are nevoie să fi alături de el", a explicat Lucia Berci, învăţătoare la Şcoala gimnazială "Iuliu Haţieganu".

"Le-am pus la dispoziţie un automotor pentru a admira în primul rând peisajul, pentru a vedea cum este cu trenul, pentru că mulţi copii de la şcoala specială nu au mai fost niciodată cu trenul", a precizat Nicoleta Mălăescu, şef Serviciu Marketing şi Mers Tren CFR Călători.

Copiii de la Centrul de Educaţie Inclusivă le-au pregătit şi ei cadouri noilor lor prieteni: au confecţionat singuri decoraţiuni pentru pomul de Crăciun. La întoarcere, toţi au primit cadouri pregătite de angajaţii CFR Călători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri