Nemulţumirile femeilor din UDMR

Data publicării:
FEMEI UDMR

Cel mai important moment al anului 2014 pentru organizația de femei a UDMR a fost numirea în funcțiile de ministru al Culturii și de vicepremier a lui Hegedus Csilla, care este și vicepreședinta organizației de femei a Uniunii.

"Am avut posibilitatea să asigurăm prima doamnă ministru a României care este și vicepremier, pentru că doamnă ministru există, însă cu funcția de vicepremier, nu. Și suntem foarte mândri de realizările doamnei ministru", a spus Rozalia Biro, preşedintele organizaţiei de femei a UDMR.

Cu toate acestea, conducerea organizaţiei nu este mulţumită de poziţiile ocupate de femei în administraţia locală.

"Situația femeilor alese în UDMR nu este tocmai roză. 2% din primari sunt femei, 5,5% sunt viceprimărițele noastre şi 13% sunt consilieri locali, respectiv consilieri județeni și doamna Rozalia Biro este singura care femeie maghiară care ne reprezintă în Parlamentul României", a spus Hegedus Csilla, vicepreşedinta organizaţiei de femei a UDMR.

Organizația de femei a UDMR şi-a propus pentru acest an să facă mai multe cursuri destinate celor care doresc să candideze pentru funcţii publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri