Nouă metodă de tratament. Terapia cu factori neurotrofici este recomandată pacienţilor cu leziuni cerebrale

Data publicării:
TRATAMENT CREIER

Pacienții cu leziuni cerebrale se recuperează mai repede după tratamentul cu soluţie perfuzabilă ce conţine factori neurotrofici, susțin medicii care au lucrat mai bine de cinci ani la acest studiu.

"Cercetarea aceasta sugerează faptul că această intervenție care este disponibilă în spitalele noastre, este vorba de o anumită categorie de medicamente care se administrează perfuzabil, sunt niște substanțe care stimulează regenerarea creierului, au efecte bune statistic semnificative pe acest grup de pacienți", afirmă Dafin Mureșanu, președintele Societății de Neurologie din România.

Adi are 21 de ani, iar în urmă cu două luni, medicii i-au descoperit o tumoră pe creier. De curând a fost operat, iar acum urmează un program de recuperare.

"Te gândești la medicament dacă își va face efectul, în cât timp își va face efectul, dacă vei fi bine, în cât timp, în cât timp te vei recupera. Te gândești la toate chestiile astea, dacă e băgat într-o doză care are un randament mai rapid, mai accelerat, e mai bun și mai ușor pentru pacienți", a spus acesta.

"Sunt niște molecule care activează acțiunea unor molecule găsite la nivelul creierului. În mod normal, creierul secretă acești factori neurotrofici, avem nevoie de ei în viața de zi cu zi pentru desfășurarea activităților, dar în condiții de traumatism, accident vascular sau alte boli neurologice, creierul nu mai secretă suficient. Factorii neurotrofici, preparatul studiat în acest studiu clinic, este extrem de benefic, se administrează o singură dată pe zi", a precizat Adina Stan, medic primar neurolog.

Rezultatele studiului au fost deja publicate în reviste internaţionale de specialitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri