O carte, cât un kilogram de brânză

Data publicării:
festival de literatura

"Cartea? E un produs, care e prezentată ca un produs. Nici nu e scumpă cartea, o carte de 300 de pagini, o carte scumpă este cât un kilogram de brânză telemea. Deci ori e brânza prea scumpă, ori e cartea prea ieftină", a afirmat Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

Declaraţia a fost făcută la deschiderea Festivalul Naţional de Literatură, care se desfăşoară la Cluj-Napoca în aceste zile. Unul dintre scopurile evenimentului este de a apropia publicul, în special pe cel tânăr, de carte. Tocmai de aceea o parte dintre scriitori vor merge în şcoli şi le vor citi elevilor.

"Festivalul de la Cluj a fost gândit ca un loc, ca un spaţiu de enunţare, unde scriitorii să se întâlnească cu scriitori, dar mai ales cu cititorii lor", a spus Irina Petraş, preşedinta Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj.

Clujul nu a fost ales întâmplător drept gazdă a Festivalului Naţional de Literatură.

"Nu cred că există astăzi, în România, un oraş care să aibă o efervescentă culturală mai mare decât la Cluj. Spun asta pentru că este un oraş care candidează la titlul de Capitală Culturală a Europei, iar ceea ce se întâmplă în acest zile la Cluj este un argument în acest sens", a afirmat primarul Emil Boc.

Festivalul Naţional de Literatură reuneşte la Cluj reprezentanţi ai celor 20 de filiale din ţară ale Uniunii Scriitorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri