Sari la conținut

O sală de sport la cinci licee

Noua sală de sport are 700 de metri pătraţi şi este prima din oraş dispusă pe două nivele. Construită pe un teren de 3.000 de metri pătraţi în incinta Colegiului Naţional "George Coşbuc", aceasta va fi folosită de peste 5.000 de copii.

Până acum, elevii făceau orele de educaţie fizică în curtea şcolii, iar iarna, într-o sală de clasă reamenajată.

"Lucrarea a costat 2,1 milioane, adică 21 de miliarde de lei vechi. Este o investiţie în integralitate a Primăriei Cluj-Napoca şi bucuria noastră este că de această sală se vor bucura aproximativ 5.000 de elevi. Construcţia acestei săli nu a fost uşoară. Am avut probleme multe legate de alunecarea dealului, devierea utilităţilor", a afirmat primarul Emil Boc.

"Ce s-a întâmplat aici, după 90 de ani de funcţionare a şcolii, în care practic nu a fost niciodată o sală de sport construită. Acum 10 ani, când s-a demolat acea sală mică de sport, nu a mai venit nimeni să completeze", a spus Mariana Pop, inspector şcolar adjunct la ISJ Cluj.

Sala de sport va fi folosită de elevii de la 5 licee din centrul oraşului.

"Cei 1.628 de elevi de la colegiul nostru, precum şi elevii din liceele Racoviţă, Şincai, Apaczai şi Bathory vor putea să utilizeze sala noastră de sport o zi pe săptămână", a explicat Lucian Popescu, directorul Colegiului Naţional "George Coşbuc".

Sala de sport a fost deja dată în folosinţă.