Oase din ghips, ca material didactic

Data publicării:
OASE GIPS 1

"În primul rând, trebuie să ştii anatomie, pentru că altfel nu poţi face ca modelul să iasă perfect. Totodată, trebuie să ştii detaliile de lucru cu ghipsul. Şi trebuie să ai mult timp şi răbdare", explică Lauda Mada, medic rezident cardiolog.

Afacerea celor doi tineri a început din necesitate. Din anul I de facultate, şi-au dorit materiale didactice cu ajutorul cărora să înţeleagă mai bine anatomia umană. Nu numai că au reuşit să-şi facă singuri modelele, dar au pornit o mică afacere pentru a-i ajuta şi pe alţii.

"Studenţii sunt foarte interesaţi, am început să primim mesaje şi de la viitorii studenţi, dacă vom avea la anul. Ei sunt interesaţi încă de pe acum. Studenţii ne-au mulţumit, cei care au cumpărat de la noi au spus că sunt foarte detaliate, au aproape toate structurile unui craniu adevărat", mai spune Laura.

Până acum, tinerii au realizat peste 80 de piese. Cele mai solicitate sunt craniile, livrate până acum în toate colţurile ţării, în special în centrele universitare. Începutul nu a fost uşor, dar cu multă răbdare şi cu o promovare intensă pe internet, cei doi au reuşit să-şi suplimenteze veniturile şi să redea ghipsului o formă cât mai asemănătoare osului uman.

Viorel Mada, soţul Laurei, şi el medic rezident, spune că ghipsul reţine foarte bine detaliile. "Este impresionat cât de bine poate să le reţină, la micrometru, toate fosele, toate protuberanţele. Singurul dezavantaj este că este casabil, dar am rezolvat în parte problema aceasta, în sensul în care, dacă le punem într-o cutie cu burete şi sunt protejate, nu este nicio problemă."

Cei doi tineri se gândesc deja să-şi extindă afacerea. Îşi vor deschide un atelier, pentru a face faţă comenzilor tot mai mari pe care le au.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri