Sari la conținut

Obiecte arheologice confiscate

"Poliţiştii clujeni au efectuat ieri percheziţii pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Aceste activităţi au vizat persoane bănuite de infracţiuni în dauna patrimoniului cultural naţional şi infracţiuni în legătură cu serviciul. În urma acestora, au fost identificate şi ridicate peste 500 de bunuri arheologice, a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Acestea vor fi expertizate de către o instituţie de profil. Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale sub coordonarea unităţii de parchet competente", a declarat Carmen Livia Jucan, reprezentant al IPJ Cluj.

Oamenii legii au confiscat un vas din aur de aproximativ 320 de grame şi unelte datate din epoca bronzului, dar şi 4 detectoare de metale, deţinute fără respectarea prevederilor legale. Se bănuieşte că obiectele arheologice ar proveni din detecţii neautorizate în zone cu patrimoniu arheologic.

Percheziţiile au vizat persoane bănuite de infracţiuni în dauna patrimoniului cultural naţional. Faţă de două persoane din Bistriţa-Năsăud, poliţiştii au dispus continuarea urmăririi penale.