Sari la conținut

Omagiu pentru eroii aerului. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a asistat la spectacolul aerian la Câmpia Turzii

Până să ajungă să vadă spectacolul, oamenii au îndurat aglomeraţia de pe drum. Aşa de mulţi au vrut să vadă demonstraţiile, că pe şoseaua dintre Câmpia Turzii şi Baza Aeriană s-a format o coloană de maşini, lungă de 6 kilometri.

Răbdarea spectatorilor a fost răsplătită. Spectacolul din aer a început cu demonstraţii de skydive şi parapanată. Apoi au intrat în rol piloţii de acrobaţii şi cei de la Aeroclubul Român.

"A fost foarte frumos, căldura a fost destul de mare, dar în schimb, ceea ce am văzut ne-a mulţumit. Piloţii cred că sunt foarte bine pregătiţi", a spus unul dintre ei.

Vedete au fost piloţii celebrelor MiG-21 Lancer, care după ce au uimit asistenţa, au coborât din cockpit şi au stat de vorbă cu spectatorii. Mulţi au fost curioşi să afle dacă avionul de luptă produs pentru prima dată în 1959 de fosta URSS mai este bun de ceva. Un pilot cu 600 de ore a răspuns fără să stea pe gânduri.

"Cel mai îndrăgit avion este MiG-21 pe care zbor, dar am avut plăcerea să zbor şi cu F-16 şi cu alte avioane de antrenament americane. Sunt pilot din anul 2003 şi am în jur de 600 de ore de zbor", a spus pilotul Gabriel Andruseac.

Ministrul Apărării a asistat şi el la demonstraţii şi le-a promis piloţilor militari că nu mai au mult de aşteptat până să zboare cu F-16.

"Am reuşit să achiziţionăm prima escadrilă de avioane multirol şi suntem în negocieri pentru achiziţia celei de-a doua escadrile", a precizat ministrul Mircea Duşa.