Sari la conținut
News Alert

Oraşul viitorului se construieşte pe Dealul Lomb. "Buftea de Cluj" va fi gata în mai 2015, după o investiţie de 9,7 milioane de euro

Oraşul viitorului se construieşte pe 26 de hectare de teren din zona Dealul Lomb. 20 de milioane de euro, jumătate din fonduri europene şi jumătate de la bugetul oraşului, vor transforma o zonă de păşunat într-un viitor Silicon Valley.

"Este locul unde se va dezvolta şi extinde Clujul, este parte a unui proiect cu peste 100.000 de locuitori, cu peste 20.000 de locuitori, în ceea ce este Cluj Innovation City. Că nu este doar un proiect, o demonstrează cele două proiecte aflate în derulare aici: Centrul de Dezvoltare a Afacerilor şi Centrul de Industrii Creative", a afirmat primarul Emil Boc.

Pe 15 hectare se va întinde un incubator de afaceri, un loc în care tinerii antreprenori vor putea să îşi deschidă firme.

"În momentul de faţă, stadiul fizic este undeva la 20%. Suntem în grafic cu lucrările. După cum se poate observa, două hale sunt deja executate, clădirea de birouri este în lucru, toate reţeaua de canalizare edilitară este finalizată", a precizat Oliviu Lazăr, constructor.

Mai avansat la faza de construcţie şi primul care trebuie finalizat este însă Centrul pentru Industrii Creative, a cărui construcţie a început în 2013.

"Este pe o suprafaţă de 7 hectare, are prevăzută o clădire cu patru corpuri de 13.000 de metri pătraţi utili, cuprinde studiouri de filmare, studiouri de înregistrare audio, ateliere de producţie şi spaţii de birouri", a explicat Ovidiu Câmpean, manager de proiect.

Proiectul numit "Buftea de Cluj" este finalizat în proporţie de 50%. Locul în care se vor turna filme trebuie să fie gata însă în luna mai a anului viitor.

"Mai avem pe exterioare de executat şi avem acum liber să executăm. În faza asta lucrăm la închideri şi ziduri de sprijin, rezistenţa îi gata la toate. La corpul C mai avem la confecţia metalică", a mai precizat constructorul.

Odată cu cele două clădiri, autorităţile locale vor amenaja şi un drum cu patru benzi ce va permite accesul spre Dealul Lomb.