Pelerinaj la Mănăstirea Nicula. Sunt aşteptaţi o sută de mii de credincioşi

Data publicării:
nicula-1

Căldura se dovedeşte cel mai mare inamic al pelerinilor de la Nicula. Aproape 100 de persoane au cerut ajutor cadrelor medicale aflate în apropierea mănăstirii, după ce mercurul a urcat în termometre până la 34 de grade Celsius.

"Tensiuni, deja deshidratări, căpuşe. Cei care merg în genunchi vin apoi pentru toaleta plăgilor", a precizat Mihaela Tănăsie, medic la Serviciul de Ambulanţă Gherla.

Peste 25.000 de pelerini erau în această după-amiază pe dealul de la Nicula. Mulţi au venit şi de la sute de kilometri depărtare, în speranţa că Sfânta Maria îi va ajuta. Unii fac faţă cu greu orelor de stat la coadă, pentru a se ruga icoanei din biserica veche, din curtea mănăstirii.

"Am picioarele umflate, dar nu contează. Am şi tensiune, dar nu contează. Pentru Măicuţa Domnului, e prea puţin", a afirmat o femeie.

"Merită acest sacrificiu, într-adevăr, merită. Venim pentru sănătate, să ne rugăm pentru familie, să mulţumim lui Dumnezeu pentru ce avem", a spus alta.

În ciuda epuizării, mulţi pelerini au ţinut să parcurgă pe jos cei 5 km dintre biserica din Gherla şi cea de la Nicula. Mâine, aici sunt aşteptaţi 100.000 de credincioşi. 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri