Pensia vine cu autobuzul

Data publicării:
postas-1

Angajaţii Poştei se plâng că au mai mult de lucru, după ce anul trecut au fost disponibilizaţi 190 de salariaţi. Sindicaliştii au cerut conducerii deblocarea unor posturi şi decontarea abonamentelor pe mijloacele de transport în comun.

"Abonamentele de transport se vor deconta în proporţie de 100%, şi aici ţin să specific e vorba de abonamentele de transport sau biletele de transport în comun, nu e vorba de decontare combustibil. La OPDC Cluj, locul unde s-a înfăptuit acest protest spontan, o să alocăm 4-5 posturi, practic în perioada următoare o să le deblocăm şi o să le şi ocupăm", a declarat Ovidiu Secară, directorul Direcţiei Judeţene de Poştă Cluj.

"Se vor aloca sume pentru uniforme şi aceste lucruri mai mici de interes mare pentru lucrătorii acolo se pot rezolva local, dar unele de mai mare anvergură, inclusiv cu contractele şi angajările de la nivel central, acolo trebuie să se rezolve", a precizat Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj.

Sindicaliştii nu au încredere însă în promisiunile făcute de autorităţi.

"Sunt neîncrezător în continuare, deoarece în luna decembrie, pe aceste posturi, nu erau chiar 12, erau mai puţine la acea dată, tot aşa ni s-a promis de la Bucureşti, eu am fost acolo, că o să ne dea un post de oficiant, două posturi de factori. Am ajuns în luna mai, încă n-au venit referatele", susţine Carol Şinca, preşedintele sindicatului din cadrul Poștei Române Cluj.

Sindicaliştii au cerut o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului, pentru găsirea unor soluţii la toate revendicările lor. În cazul în care nu vor fi primiţi la Palatul Victoria, ei ameninţă cu pichetări sau chiar cu greva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri