Petiţie pentru schimbarea numelui arenei clujene

Data publicării:
nume stadion

Pornind de la dorinţa fanilor, oficialii grupării studențești au început demersurile pentru schimbarea numelui stadionului Cluj Arena. Noul administrator special al Universităţii, Vlad Munteanu, a anunţat că va înainta o solicitare oficială către Consiliului Judeţean Cluj, pentru ca stadionul să poarte numele doctorului Mircea Luca. De la începutul lunii decembrie, statuia fostei glorii a "şepcilor roşii" străjuieşte arena clujeană.

"La propunerea noastră de a face o cerere oficială de a numi stadionul Cluj Arena, vom propune ca acest nume să fie Dr. Mircea Luca şi vom deschide şi o petiţie în acest sens. Vreau să responsabilizez suporterul echipei, oamenii din zonă, pentru că nu poate veni Munteanu de la Bucureşti să numească stadionul", spune noul administrator special.

Acesta a învăţat ce înseamnă Universitatea Cluj chiar de la tatăl său, Gogu Munteanu, care a evoluat în tricoul alb-negru timp de 4 ani, în perioada 1969-1973.

"Aşa cum mi-a spus şi tata, a avut cei mai frumoşi ani, 4 ani petrecuţi la Cluj la Universitatea Cluj şi mi-a povestit de relaţiile pe care le aveau inclusiv în mediul universitar, inclusiv cu oameni din jurul Clujului, nu neapărat din oraş şi cred eu că trebuie să ne identificăm din nou cu mediul universitar", mai spune Vlad Munteanu.

Ca jucător, Mircea Luca a evoluat doar în tricoul alb-negru al Universităţii Cluj, în perioada 1932-1957, şi a trăit apoi în spiritul lui "U" până în iulie 2008, când a trecut în nefiinţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri