Plăcuțele turistice cu cod QR la Cluj

Data publicării:
placute turism

Statuia "Sfântului Gheorghe omorând balaurul", Palatul Banffy și Mănăstirea Franciscană sunt doar primele dintre cele 360 de obiective turistice pe care vor fi amplasate plăcuţe informative.

Puţini clujeni şi mai puţini puţini turişti ştiu, de exemplu, că Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu este cea mai mare biserică-sală în stil gotic din Transilvania. Prin scanarea codului de bare de pe plăcuţele informative, turistul află şi că aceasta a fost ridicată cu ajutorul lui Matei Corvin şi a fost finalizată în anul 1646.

"Textul de pe panou este limitat la 20 de cuvinte. Nici nu încap mai multe şi legea te limitează la aceste 20 de cuvinte, care nu îţi spun foarte multe, nu îți pot oferi foarte multe informaţii despre aceste imobile, monumente istorice. Atunci, acest QR Code te duce pe telefonul smart la un text mai lung", explică Anna Horvath, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Textele în 5 limbi care se găsesc pe plăcuţele informative au fost realizate de o echipă formată din profesori de la Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Sapientia şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei. Fabricarea plăcuţelor a costat 120.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri