Sari la conținut
News Alert

Poliţiştii bistriţeni, arestaţi preventiv

Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Şeful IPJ ar fi muşamalizat mai multe abateri în trafic ale unui om de afaceri bistriţean, dar ar fi trecut cu vederea şi peste afacerile ilegale ale acestuia. Complicele lui era şeful Serviciului Rutier, împreună cu care ar fi falsificat actele unei maşini şi ar fi produs un prejudiciu de 4.000 de euro.

Cel de-al treilea, şeful Poliţiei Năsăud, este acuzat de activităţi incompatibile cu funcţia. El a condus o păstrăvărie, dar este acuzat şi că ar fi falsificat actele de constatare a unor accidente.

Toţi sunt bănuiţi că ar fi intervenit în activitatea subordonaţilor pentru ca aceştia să îşi încalce atribuţiile de serviciu. 

După ore întregi de audieri, instanţa a decis arestarea preventivă a celor trei. Doar doi dintre ei au dat explicaţii în legătură cu faptele de care sunt acuzaţi. Printre aceştia a fost şi şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud.

"Clientul meu a dat declaraţii amănunţite, a încercat să explice în scurtul timp pe care l-a avut la dispoziţie fiecare dintre punctele acuzării", a afirmat Anatol Pânzaru, avocatul acestuia.

Decizia luată în această seară de judecători a fost contestată deja de avocaţii apărării.