Porsche, la Babeş-Bolyai

Data publicării:
porsche babes

Mieschke Hofman und Partner, firma IT controlată de Porsche, şi EBS România sunt alte două firme care vor susţine financiar crearea unei noi secţii de informatică la Universitatea Babeş-Bolyai.

„Am găsit la Cluj oameni bine educaţi, foarte motivaţi şi, lucru important, vorbitori de limba germană. De aceea am dorit să contribuim la educaţia lor”, a arătat Oliver Oswald, partener MHP, după semnarea contractului de colaborare. Directorul general al EBS România a mai adăugat: „Ne vom implica pragmatic în acest proiect, în aşa fel încât să nu rămânem doar la nivel declarativ şi, în mod concret, să aducem specialişti din economie, care să ajute studenţii să înveţe exact ceea ce au nevoie ulterior. Sunt tot mai puţini absolvenţi, asta e perspectiva mea cel puţin. Noi avem 630 de locuri de angajaţi în momentul de faţă, dar am putea angaja astăzi încă 100, dacă am găsi acei oameni.”

Potrivit conducerii UBB, firmele vor investi în primul an 60.000 de euro. Însă, dacă programul se va dovedi a fi un succes, companiile au anunţat că sunt dispuse să dubleze acestă sumă.

Studenţii care vor fi admişi la noua secţie de informatică vor învăţa în limba germană şi vor deveni specialişti IT pentru industria auto. Cei care vor absolvi vor avea şansa să lucreze la una dintre companiile implicate în proiect.

„Aducând o nouă specializare, aşteptăm şi mai mulţi candidaţi. Deseori în anii trecuţi ne întrebau: Bun, dar în germană nu există? Nu există deocamdată. N-am putut să facem, pentru că nu aveam pe anumite zone ale informaticii cadre specializate. Acum, cu sprijinul companiilor, vor aduce un număr de cadre didactice din Germania, care acoperă acele zone”, a explicat decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică de la UBB, Adrian Petruşel.

Firma Mieschke Hofman und Partner a anunţat săptămâna trecută ca va deschide la Cluj şi o divizie IT pentru automobile. Asta înseamnă crearea a 100 de locuri de muncă în primul an, în special pentru absolvenţi de informatică şi ştiinţe economice, vorbitori de limba germană şi engleză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri