Primii câştigători la TIFF 2014

Data publicării:
tiff castigatori

În competiţie au fost înscrise 24 pelicule. Doar şapte dintre ele au trecut de selecţie şi au fost proiectate. Premiul cel mare, un set de servicii de post-producţie în valoare de 3.000 de euro, a fost înmânat câştigătorului chiar de directorul festivalului, Tudor Giurgiu. Pelicula ce a impresionat cel mai mult juriul, "Adidaşi mărimea 36", a conţinut secvenţe din viaţa reală a tânărului regizor şi a apropiaţilor săi.

"Toate locaţiile care le-am folosit sunt locaţii foarte apropiate mie, deci sunt locuri unde m-am dus eu în vara aceea. Nu am fost ales încă la niciun festival, nici festival de studenţi şi nu ştiu, a fost un prim pas pentru mine", a spus Gabor Lorand, câştigătorul competiţiei.

"Pentru filmul câştigător, atât eu cât şi ceilalţi membri ai juriului, am apreciat faptul că se detaşase cumva faţă de toate celelalte prin naturaleţea şi căldura cu care a fost făcut", a explicat regizorul Daniel Sandu, membru al juriului.

Competiţia locală TIFF şi-a propus să promoveze creaţiile artiştilor care până acum nu au avut şansa de a fi proiectate în cadrul festivalului.

Ziua a şasea a TIFF s-a încheiat cu o proiecţie inedită ce a avut loc la Biserica Luterană din Cluj, acompaniată de un spectacol live al unuia dintre cei mai apreciaţi şi influenţi cântăreţi la orgă, Jan Esra Kuhl.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri