Sari la conținut

Primii copii ai anului 2015

Primul dintre ei este un băieţel. Mark s-a născut la ora 1:45.

"Am născut pe 1 ianuarie, la ora 01:45, un copil de 3,4 kilograme, care a aprimit nota 9 spre 10 și cu 54 de centimetri", a spus mama acestuia, Melinda Kelemen.

"Sunt sănătoasă, la fel și băiețelul care a venit tocmai azi de 1 și este bine, destul de mărișor, după cum sunt și părinții", a afirmat Mihaela Coldea, o altă proaspătă mămică.

"Trei dintre ei s-au născut începând cu ora 9:00 și ceilalți doi, s-au născut astă-noapte. Copiii se simt bine, mamele se simt bine, noi suntem foarte mulțumiți și fericiți", a spus Dan Boitor, medic primar obstetrică-gincologie.

Printre primii vizitatori a fost si primarul Emil Boc. El nu a venit cu mâna goală, ci le-a adus proaspetelor mămici cadouri şi flori.

"Andrei Vasile Gabriel Coldea este printre primii cetățeni născuți în 2015. Ceea ce îl face și mai special este că are cetățenie română, are cetățenie europeană și mai are și cetățenia Capitalei Europene a Tineretului", a afirmat edilul.

Cum tot acum Cluj-Napoca a devenit Capitala Europeană a Tineretului, primarul le-a oferit mamicilor şi câte un certificat, care să le permită copiilor după vârsta majoratului să devină consilieri onorifici pe probleme de tineret.

"Între 18 ani și 30 de ani, când este considerată perioada de tânăr, cu acest certificat va merge la primarul care va fi atunci la primăria Cluj-Napoca și va putea să fie un an de zile consilier onorific al primarului pe probleme de tineret. Eu voi lăsa acolo scris prin dispoziție că acești copii născuți în 2015, peste 18 ani, ei să aleagă anul în care doresc", a precizat Emil Boc.

În prima zi a lui 2014 s-au nascut numai trei copii, iar în tot anul, 1801.