Sari la conținut

Primul an cu Digi24 Cluj-Napoca

Tragedia aviatică din Munții Apuseni a ținut zile la rând telespectatorii cu sufletul la gură. Echipele Digi24 Cluj-Napoca au parcurs sute de kilometri si au facut zeci de transmisiuni în direct pentru a vă ține la curent cu operațiunile de căutare a medicilor și piloților prăbușiți în munți.

Nu am abandonat subiectul și v-am prezentat emoționantele povești ale supraviețuitorilor găsiți de localnicii din Munții Apuseni.

"Mulţumesc bunului Dumnezau că m-a ţinut în viaţă în toate aceste momente. În al doilea rând, mulţumesc moţilor, persoanelor de acolo, care s-au mobilizat si au reuşit să ne găsească. Vreau să mulţumesc, în mod special, echipei medicale care ne-a readus la viaţă", a spus atunci copilotul Răzvan Petrescu, supravieţuitor al accidentului aviatic.

Marile scandaluri de corupţie care au zguduit Clujul în ultimul an au fost prezentate pe larg în jurnalele Digi24 Cluj-Napoca. Mai mulţi oameni de afaceri din oraş au ajuns în ultimul an în vizorul procurorilor, iar o parte dintre ei au fost arestaţi.

Am urmărit pas cu pas ancheta procurorilor în cazul celui mai important om din judeţ. Am fost martori la arestarea preventivă a şefului Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, acuzat de luare de mită. După şase luni, am transmis în direct eliberarea lui din penitenciarul Gherla.

"Doresc cât mai repede să ajung acasă, să îmi văd cei doi băieţi şi familia. Cred că e singura mea dorinţă la ora aceasta", a spus fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, la ieşirea din penitenciar.

Reporterii şi cameramanii Digi24 Cluj-Napoca au relatat în ultimele 12 luni din cele mai periculoase locuri: accidente grave, incendii devastatoare sau încăierări între protestatari şi forţe de ordine.

Nu am uitat că oraşul Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante centre medicale din ţară. V-am arătat operaţii în premieră, tehnologii de ultima oră, mânuite de medici pentru care salvarea vieţilor a intrat în rutină. "Îi ajutăm pe pacienți să le îmbunătățim calitatea vieții, să le lungim viața", ne-a spus prof. dr. Marcel Tanțău, șeful secției de Gastroenterologie.

Acestea nu au fost singurele momente de bucurie la care ați fost părtași datorită Digi24 Cluj-Napoca. Specialiştii de la Universitatea de Medicină, Universitatea Tehnică şi Universitatea Babeş-Bolyai au făcut echipă într-un proiect revoluţionar. Ingineri mecanici, chimişti şi chirurgi au reuşit să creeze împreună proteze personalizate pentru fiecare pacient în parte, care reconstituie aproape perfect chipul oamenilor, oferindu-le astfel şansa la o viaţă normală.

"Este biocompatibil, este inert chimic, este rigid, are proprietăţi mecanice ridicate, în special rezistenţă la încovoiere. Un compozit ca al nostru, care să fie folosit pentru aceste defecte din cutia craniană, nu este folosit la nivel mondial, deci ar fi o premieră mondială", am aflat de la cercetătorul Cristina Prejmerean.

Spectacolul știrilor și nevoia dumneavoastră de a fi mereu informați au făcut jurnalele Digi24 Cluj-Napoca dinamice și concise în fiecare moment. V-am adus în case unele dintre cele mai grandioase spectacole de pe cerul Clujului. Baza Aeriană de la Câmpia Turzii s-a pozițonat, după intrarea României în NATO, în elita militară a forţelor aliate.

Am fost împreună martorii inaugurării celei mai moderne săli polivalente din România. După o investiţie de peste 70 de milioane de lei, sala de 7.200 de locuri găzduieşte deja meciuri de baschet, handbal, dar şi concerte.

Nu în ultimul rând, în urmă cu câteva zile, Digi24 Cluj-Napoca a reflectat imparţial şi obiectiv, alegerile prezidenţiale.

Știri corecte, nepărtinitoare, complete şi documentate, susţinute de imagini impecabile, de calitate Full HD - aceasta este promisiunea pe care o reînnoim faţă de telespectatorii Digi24 Cluj-Napoca.