Sari la conținut

Probleme la repartizarea suplinitorilor

Un singur dosar incomplet i-a costat două ore de aşteptare pe candidaţii care s-au înghesuit să obţină un post de suplinitor. Membrii comisiei au fost nevoiţi să solicite actul lipsă de la Minister şi să aştepte actualizarea dosarului. Astfel de probleme apar anual la şedinţele de distribuire a posturilor de suplinitor, spun dascălii.

"Câteva candidate şi-au greşit fişa pe care au completat-o, nu au adus acte suficiente şi din cauza asta, demersul e mai dificil", a explicat o candidată.

"Cu asta suntem obişnuiţi, şi la validări s-a aşteptat, e tehnologia, n-avem ce face. Mă deranjează faptul că nu suntem mai înţeleşi pentru că totuşi trebuia să iau o decizie importantă şi mi se părea corect să mi se acorde puţin timp, atât timp cât noi am avut timp să rezolve acolo problemele lor, să aibă şi ei cu noi", a afirmat alta.

"Candidaţii nu citesc concret metodologia, ceea ce spune. Dar dacă a dobândit modulul pedagogic doi până la concurs, atunci noi trebuie să introducem în baza de date acest modul. Dosarul s-a completat cu actul necesar şi noi acum trebuia să cerem prin Inspectoratul Şcolar deblocarea acestei fişe de la Ministerul Educaţiei", a precizat Torok Zoltan, membru în comisia de organizare a concursului de titularizare.

În judeţul Cluj sunt disponibile peste 1.000 de posturi de suplinitori.