Sari la conținut

Program aglomerat pentru lotul olimpic de judo. Campionatele Europene şi cele Mondiale sunt organizate, în acest an, la doar o lună distanţă

"Noi am făcut un plan de pregătire care să fie destul de bine echilibrat, cu concursuri mai tari, mai ușoare și cel mai important lucru e să fim sănătoși", a afirmat Florin Bercean, antrenorul lotulului olimpic feminin de judo.

"Este o schimbare nedorită, să zic așa. Dar nu avem de ales, decât să ne adaptăm și să încercăm să luăm medalii și la Europene și la Campionatele Mondiale. Eu sper să reușesc să ajung în finală și de ce nu, să ies, din nou, campioană. Acum vom vedea ce va fi în ziua respectivă", a spus judoka Andreea Chițu.

Sportiva are o medalie de aur la Europenele din 2012, în timp ce anul trecut a reuşit să se claseze pe ultima poziţie a podiumului. Corina Căprioriu, în schimb, are de luat o revanşă pentru anul trecut, când a ratat medaliile la ambele competiţii.

"Cred că la Campionatul Mondial ar fi binevenită o medalie. Bineînțeles că îmi doresc și la Jocurile Europene, dar aș alege Campionatul Mondial la o medalie", a afirmat aceasta.

În această lună, sportivele pregătite de Florin Bercean participă la Grand Slam-ul de la Baku, apoi la Masters-ul din Rabat, iar în ultimul weekend din mai se întorc la Cluj, pentru Open-ul European de Seniori.