Programatori clujeni la Coderetreat

Data publicării:
CODERETREAT

Radu Vlasin este programator. Are 26 de ani şi lucrează într-un centru de dezvoltare software din Cluj ca senior developer.

"Am venit să cunosc oameni noi, să văd ce mai fac alţii din industrie şi totodată să văd cum se rezolvă problemele în moduri diferite, pentru că fiecare din noi rezolvăm problemele diferit, astfel încât poate văd soluţii implementate şi să fur puţin de la fiecare în parte", spune tânărul.

La fel de pasionat de meseria pe care o are este şi Paul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, care dezvoltă aplicaţii software la cerere.

"Am învăţat mai mult stiluri diferite de a rezolva aceeaşi problemă şi că nu există neapărat un singur mod bun, ci mai multe moduri. Acum depinde de fiecare de ce are nevoie, pentru a rezolva problema. Dacă faci ce-ţi place, nu e complicat şi nu e nici greu", spune Paul.

Experţii au lucrat în perechi, în grupe de câte 15-20. În timpul celor şase sesiuni intensive de programare, au fost îndrumaţi de către facilitatori, persoane care lucrează în acelaşi domeniu, dar care au mai multă experienţă în muncă.

"La începutul fiecărei sesiuni, am impus nişte constrângeri, pe care participanţii trebuie să le respecte şi în felul acesta să înveţe să descopere diverse lucruri. La sfârşitul fiecărei sesiuni, am întrebat în ce fel le-a influenţat constrângerea respectivă design-ul codului şi ce au învăţat", explică Istvan Hoka, unul dintre facilitatori.

"Practic este un eveniment de 36 de ore într-o singură zi, o culme, dar întâmplându-se pe toate fusurile orare, aşa este. A început în Australia, China, noi suntem pe la mijloc şi probabil se termină cu America şi Canada. Estimările zic că vor fi 2.000-2.500 de participanţi din toată lumea. Asta ar însemna că Clujul cu 70 ar fi undeva în frunte ca mărime", declară Sergiu Damian, unul dintre organizatorii evenimentului.

Programatorii din Cluj și cei din celelalte 200 de orașe din lume în care s-a organizat Coderetreat au rezolvat, timp de 10 ore, acelaşi algoritm, folosind tehnici diferite. Evenimentul este o creaţie a programatorilor pentru programatori, pentru a le oferi ocazia să îşi îmbunătăţească aptitudinile în domeniu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri