Proiect imobiliar controversat

Data publicării:
bloc controversat

Totul a început în noiembrie 2011, după un anunț al constructorului care promitea apartamente ieftine, semifinisate, la cheie. Zeci de familii s-au înghesuit atunci să plătească avansuri de câteva mii de euro. După doi ani, lucrările s-au oprit, iar cumpărătorii s-au vazut şi cu banii daţi, dar şi fără apartamente.

"Eu trebuia să am apartamentul închis, nu știu unde vine ușa și zice că îmi face balcon în afară și am plătit câte 400 de euro în fiecare lună, de 2 ani de zile numai pe hârtii am dat banii", susţine Vasile Stoica, unul dintre proprietari.

Disperate, o parte dintre familii s-au mutat în apartamentele parțial construite, fără căldură sau apă. O parte dintre locatari s-au îmbolnăvit din cauza mucegaiului și a frigului.

"Au trecut doi ani de atunci și eu nu am nimic. Cum m-am mutat atunci, am mucegaiul în schimb şi dulapurile de 34 de milioane pe care pot sa le arunc. Cu atât m-am ales și cu o boala de cap", spune Felicia Rus, un alt proprietar.

Familia Fischer a rămas în anul 2000 pe drumuri, după ce a investit toată agoniseala de o viață într-un alt proiect imobiliar, care nu s-a mai finalizat niciodată. În 2011, soţii Fischer au plătit din nou aproape 20.000 de euro pentru un acoperiș deasupra capului. Astăzi, tot ce le-a mai rămas stă îngrămădit într-o cameră plină de igrasie.

"Din cauza mucegaiului, toată mobila e mucegaită, tot trebuie să spăl", afirmă Karol Fischer.

"Sunt distrusă, nu mai ştiu ce să fac. În 2012, în 31 august, trebuia să ne dea, aşa avem în contract: gazul, centrala şi calorifele", susţine şi Susana Fischer.

Constructorul a refuzat să comenteze situaţia creată.

Anul trecut, după ce și-au dat seamă că nu vor reuși să finalizeze construcția, investitorul a cerut o nouă prelungire a autorizaţiei.

"Autorizaţia iniţială a fost eliberată în 2008. Dânşii nu au reuşit să termine construcţia în timp util, apoi au venit la primărie să ceară o nouă autorizaţie de construire, nu era nevoie de motivaţie pentru acest lucru. În 2013 ianuarie, s-a emis o nouă autorizaţie pentru beneficiar. Acesta este valabilă 36 de luni de la data emiterii", a precizat Iulia Perşa, reprezentant al primăriei clujene.

Piața imobiliară clujeană nu este la primul scandal de acest gen. În 2007, de exemplu, un proiect ce urma să fie dezvoltat în cartierul Mănăştur, s-a dovedit a fi ulterior o ţeapă de 6 milioane de euro, aşa-zişii investori ajungând în faţa instanţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri