Proteste faţă de guvernul Ponta

Data publicării:
PROTESTE

La Cluj-Napoca, protestatarii au ajuns în faţa Prefecturii în jurul orei 11:00, când în Parlament a început dezbaterea moţiunii de cenzură. Oamenii au venit înarmaţi cu pancarte şi au cerut demisia premierului Victor Ponta.

"Sunt un student cu un viitor în faţă, din punctul meu de vedere şi aş vrea ca ţara mea pur şi simplu să fie o ţară normală, cel puţin să se alinieze după standardele europene şi cu guvernul Ponta nu putem face acest lucru", a declarat un tânăr.

"Să-l dăm jos pe Ponta, face numai prostii, nu face nimic, să meargă după Rus", a afirmat o protestatară. Şi preşedintele Biroului Politic Municipal PNL Cluj-Napoca, Dan Tarcea, cere "respectarea votului din străinătate, pentru că guvernul Ponta este indolent, nu face absolut nimic pentru a respecta dorinţa poporului."

"Această chestiune a stârnit foarte multă rumoare în cancelariile europene, la Bruxelles s-a discutat foarte intens, inclusiv socialiştii domnului Victor Ponta au fost de acord să dezbatem această chestiune în Parlamentul European şi va avea loc săptămâna viitoare, dacă nu mă înşel, în Comisia de libertăţi, o dezbatere exact pe această situaţie şi anume cum un premier al României rămâne mai departe în fruntea guvernului", susţine europarlamentarul Daniel Buda.

Un protest similar a fost şi la Baia Mare. Peste 150 de oameni au ieşit în stradă aici.

De asemenea şi liberalii din Alba Iulia au protestat astăzi. Aproximativ 200 de oameni s-au strâns în faţa prefecturii. Înarmaţi cu pancarte şi fluiere, aceştia au scandat lozinci împotriva guvernului şi au cerut demisia de urgenţă a premierului.

"După părerea noastră, ne conduce un guvern cu mari probleme penale. Sunt foarte mulţi care au făcut parte sau fac parte încă din guvern, în curs de cercetare, chiar acuzaţi penal", a afirmat un participant.

Moțiunea de cenzură depusă de liberali împotriva guvernului a fost respinsă. Au fost înregistrate 194 de voturi "pentru", 13 au fost "împotrivă" și 7 "anulate". Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, ar fi fost nevoie însă de 278 de voturi "pentru".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri