Sari la conținut

"Radarul Pădurilor" are efect

Judeţul Cluj este tranzitat zilnic de sute de camioane care transportă lemne din Maramureş şi Bistriţa-Năsăud spre una dintre cele mai mari firme de exploatare forestieră din Sebeş, judeţul Alba. Oamenii legii opresc în trafic transporturile care li se par suspecte.

Un şofer care transporta 30 de metri cubi de buşteni de fag a fost supus unui dublu control, deoarece marfa i-a fost verificată şi de către un inspector silvic.

„În fiecare zi ne opresc. Avizul, documentele de provenienţă, de unde venim, codul, dacă îl avem”, spune acesta.

Cu ajutorul aplicaţiei, poliţistul a putut identifica, be baza numărului de înmatriculare al remorcii, locul exact de unde au fost încărcaţi buştenii de fag.

În cele două luni de când a fost instalat „Radarul Pădurilor", poliţiştii au intervenit în 30 de cazuri semnalate de cetăţenii care au sunat la 112, când li s-a părut suspect un transport de lemne.

În urma raziei au, fost identificate trei transporturi în neregulă, fiind aplicată o sancţiune de 2.000 de lei şi confiscați 5,7 mc de material lemnos.

De când folosesc aplicaţia „Radarul Pădurilor", poliţiştii clujeni au confiscat 500 de mc de lemne şi au dat amenzi de peste 130.000 de lei.