Sari la conținut
News Alert

Raed Arafat, Profesor Honoris Causa al UBB

Elicopterul de terapie intensivă, care a costat 5,3 milioane de euro, va fi dat în funcţiune până la finalul anului, dă asigurări secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a declarat că toate dotările sunt pregătite şi că se mai aşteaptă doar finalizarea bazei de staţionare.

"Pe regiunea Nord-Vest va opera elicopterul în curând, elicopterul este sosit, lucrăm pentru a-l pune în funcţiune. Sunt anumite întârzieri, pentru că ne mai intră elicoptere în revizie. Întârzierea este şi pe pregătirea bazei, în cursul acestui an sigur va intra în funcţie, nu vreau să vă dau o dată, înainte de sfârşitul anului. Piloţi sunt şi totul este", a afirmat secretarul de stat Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că sistemul naţional de asistenţă medicală în situaţii de urgenţă a crescut de la an la an. Totuşi, mai sunt probleme legate de pregătirea medicilor în acest domeniu şi dotarea pompierilor.

"Pe partea ISU, dotarea pompierilor, au fost alocate sume importante pe fonduri structurale 2015-2020 şi va fi o a doua etapă de dotare, după programul regional care s-a făcut în etapa 2007-2014, deci e în rezolvare. Avem nevoie de partea de simulare, de pregătire, care e în evoluţie", a precizat acesta.

Raed Arafat este cel care a pus bazele actualului Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, la începutul anilor '90. El a primit din partea Universităţii Babeş-Bolyai titlul de Profesor Honoris Causa. Propunerea a venit din partea Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, în urma colaborării din ultimii 10 ani între Centrul de Cercetări în Managementul Dezastrelor din cadrul universităţii şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe aceeași temă