Sari la conținut
News Alert

Rampa de la Pata Rât, închisă definitiv. Deşeurile clujenilor vor fi duse la Alba Iulia

Conducerea Salprest Rampă a anunţat printr-o adresă autorităţile locale şi judeţene că rampa va fi închisă din această noapte.

"Începând cu 25 iunie de la ora 24:00, platforma de stocare temporară de la Pata Rât îşi încetează activitatea de depozitare a deşeurilor. Începând de vineri se suspendă toate contractele de prestări servicii salubrizare cu operatorii din Cluj-Napoca şi judeţul Cluj. Platfoma de stocare temporară este încărcată la cantitatea maximă autorizată", precizează reprezentanţii societăţii, conform Mediafax.

De mâine, deşeurile menajere colectate din Cluj vor fi depozitate pe rampa din Alba Iulia până în 14 iulie.

În paralel, autorităţile judeţene continuă discuţiile cu Primăria Feleacu, unde urmează să fie deschisă o nouă rampă temporară, pe care vor fi depozitate deşeurile, până la finalizarea construcţiei Centrului de Management Integrat al Deşeurilor. Lucrările la acesta sunt blocate, deşi centrul trebuia finalizat în urmă cu un an. Contractul a fost reziliat la finalul anului trecut de către Consiliul Judeţean, care a invocat efectuarea unor lucrări neconforme. Acum, autorităţile au dat un ultimatum firmelor pentru reluarea lucrărilor, însă condiţiile impuse de acestea sunt considerate inacceptabile de autorităţi.

"Ţin să precizez foarte clar faptul că nu voi accepta reluarea lucrărilor la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, în condiţii care să dezavantajeze bugetele Uniunii Europene şi al Consiliului Judeţean Cluj sau interesele cetăţenilor judeţului Cluj", a afirmat Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Lucrările la Centrul de Management al Deşeurilor sunt efectuate în proporţie de peste 60%.

Pe aceeași temă