Repetiţie pentru examenul de evaluare

Data publicării:
evaluare

Elevii au avut la dispoziţie două ore să rezolve cerinţele. Ei au fost strict supravegheaţi de către profesori, ca la un examen adevărat.

"Sunt 120 de elevi şi sunt repartizaţi în 6 săli de clase, care sunt dotate cu camere de supraveghere. Este supraveghere video şi pe coridoare, conform metodologiei", a explicat Marinela Zamfir, directorul Liceului Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca.

"Vrem să-i obişnuim cu condiţiile de examen, ăsta este scopul simulărilor. Lucrările, după ce vor fi corectate, vor ajunge înapoi la profesor şi la părinte, în aşa fel încât să vadă nivelul de pregătire a clasei, în cazul profesorului, şi nivelul de pregătire a fiecărui copil", a precizat Valentin Cuibus, inspector general şcolar al ISJ Cluj.

Elevii au avut de comentat o poezie, de redactat un text şi de rezolvat câteva exerciţii de gramatică. Şcolarii susţin că subiectele au fost accesibile şi nu le-au creat probleme deosebite. Notele obţinute la simulare nu vor fi trecute în catalog.

Elevii de clasa a VIII-a mai au de susţinut două probe: la matematică şi limba materrnă. Rezultatele vor fi afişate în 7 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri