Rezultate mai bune la simularea Bacalaureatului

Data publicării:
SIMULARE BAC-1

La nivel naţional, numărul elevilor claselor a XII-a care au luat note peste 5 la simularea probelor examenului de Bacalureat este cu cel puţin 7 procente mai mare decât cel de anul trecut.

Cele mai bune note s-au obţinut la limba şi literature maternă, unde s-a înregistrat o rată de promovare de peste 75%. La limba şi literature română, 61,36% dintre candidaţi au luat note peste 5, iar la proba la alegere, 60,30%. Note mai slabe au fost obţinute la istorie şi matematică: 52,49%. Procentul este însă şi aici cu 10% mai mare decât anul trecut.

La Cluj, cele mai slabe rezultate s-au înregistrat tot proba obligatorie a profilului, însă şi aici peste 62% dintre candidaţii de clasa a XII-a au luat note peste 5.

"Dacă trendul se va respecta, în sensul diferenţei dintre momentul acesta şi rezultatul propriu-zis, rezultatele la Cluj vor fi bune. Pentru că vă aduc aminte: 82% la clasa a VII-a şi acolo rezultatele au fost bune. 75% la Bac în prima etapa", a afirmat Valentin Cuibus, inspector şcolar general ISJ Cluj.

Elevii claselor a XI-a au obţinut rezultate mai slabe decât colegii lor mai mari. La nivel naţional, între 42 şi 56 % dintre candidaţi au luat note peste cinci. La examen s-au prezentat peste 80% din totalul elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri