Sari la conținut

Robert Cazanciuc, în vizită la Palatul de Justiţie din Cluj-Napoca

În urma unei investiţii de 5 milioane de lei, din fonduri de la Banca Mondială, magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca au acum la dispoziţie 9 săli de judecată, cu patru mai multe decât înainte de modernizare.

"Aceste patru săli noi apărute nu sunt săli foarte mari, ele sunt foste birouri convertite în birouri de judecată, însă vor putea servi foarte bine scopului pe care îl urmăreşte Noul Cod de Procedură Civilă, cât priveşte cercetarea procesului în cameră de consiliu, fără prezenţa publicului, deci în săli de diminesiuni mai mici", a precizat Valentin Mitea, preşedintele Curţii de Apel Cluj.

Robert Cazanciuc a spus că Ministerul Justiţiei va găsi fonduri şi pentru alte investiţii la Cluj. El a făcut apel la arhitecţi să găsească soluţii pentru extinderea Palatului de Justiţie, fără ca acest lucru să îi ştirbească valoarea istorică.

"Aştept de la dumneavoastră o propunere de extindere, împreună cu Şcoala de Arhitectură sau oricine altcineva are idei, în aşa fel încât să păstrăm frumuseţea clădirii. Şi să rămânem în centru pentru ca, în felul acesta, să rămânem mai aproape de cetăţean. Pregătirea profesională este importantă pentru a da soluţii şi a câştiga încrederea oamenilor, dar fără a avea infrastructură, e adevărat, degeaba vrei să judeci, dacă nu ai suficiente săli de judecată sau suficienţi oameni", a afirmat ministrul Robert Cazanciuc. 

Ministrul Justiţiei a spus că, în România, durata medie de soluţionare a unui proces este de cel mult şase luni. La judecarea cu celeritate a cauzelor, contribuie şi noile coduri intrate în vigoare la inceputul anului.