Sari la conținut

România, a doua ţară pentru Petar Jovanovic

Primul contact cu fotbalul românesc a fost unul negativ, la Farul Constanţa, unde antrenor era Petre Grigoraş.

"Am venit la probă şi am semnat un contract, dar contractul nu a fost înregistrat şi după ultimul meci din perioada de pregătire, mi-am rupt mâna şi ei au renunţat la mine. Mi-au spus: nu avem nevoie de tine. Atunci am fost foarte dezamăgit şi nefericit", şi-a amintit fotbalistul.

La scurt timp, bosniacul a semnat un contract cu FC Vaslui, unde s-a bucurat de cele mai mari performanţe din cariera sa de fotbalist: în 2012 a fost la un pas de a câştiga titlul cu moldovenii şi a participat cu aceştia în Liga Campionilor şi în Europa League.

"Cel mai frumos a fost când FC Vaslui s-a calificat în grupele Europa League, la Sparta Praga. Vaslui e oraşul mai micuţ, dar eu am jucat acolo, am făcut performanţă şi normal, mi-a rămas în inimă. Când am venit aici la Cluj, am vazut o altă mentalitate decât în Moldova. Oraşul e foarte frumos, foarte fain", a spus Petar Jovanovic.

Antrenori români ca Viorel Hizo sau Mircea Rednic i-au marcat cariera, dar de ţara noastră se leagă şi evenimente fericite din viaţa personală a fundaşului: "Primul băiat, Vasiliev, pe el l-am făcut la Vaslui şi când mă uit la el, îmi aduc aminte de Vaslui. Cel mic, Dusan, când am fost la Iaşi. Şi posibil, acum, la Cluj, fetiţă!"

Petar Jovanovic a venit la Universitatea Cluj în această vară, în mandatul lui Mihai Teja.