Românii, lăudați de britanicii din Cluj

Data publicării:
030114 romani laudati

În anul 1999, Sally şi-a vândut casa lăsată moştenire de părinţi în Marea Britanie. Banii obținuți i-a folosit numai pentru a-i ajuta pe tinerii bolnavi din Cluj, pentru care a și înființat un club sportiv. În anii petrecuți aici, a ajuns să îi cunoască pe români. Drept urmare, spune că presa de la Londra exagerează când scrie în aceste zile despre așa-zisa invazie a acestora, după ridicarea restricțiilor de pe piața muncii.

"Sunt buni muncitori, ştiu engleză foarte bine, sunt foarte adaptabili şi lucrează de dimineaţă până seara. Eu nu pot să spun asta despre persoanele din Anglia sau Scoţia", spune Sally Wood Lamont, preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic Român.

După 20 de ani petrecuţi în România, Sally Wood Lamont recunoaşte că doar aici a putut să își realizeze dorința de a ajuta persoanele cu dizabilități, folosind sportul și performanța.

"Iniţial a fost vorba despre sportul pentru sănătate, de mişcare, de plăcere. Ulterior, a devenit mai serios, a devenit sport de performanţă şi a dorit să ofere şanse celor care doresc să poată practica sportul la toate nivelele, în special cel de performanţă şi înaltă performanţă, mă refer la campionate europene, mondiale, paralimpiade", explică Anca Cherecheş, antrenor de tenis de masă.

"Sally e ca un fel de mamă pentru mine, de când am venit din 2003, ea s-a ocupat de mine. Şi în plan personal şi profesional, Sally a avut grijă mare de mine", spune Petru Ifrosa, campion naţional la tenis de masă.

Povestea Clubului Sportiv Lamont nu se termină aici. Cu sute de medalii şi cupe câştigate, bătălia sportivă continuă, însă la alt nivel. Cei 50 de membri ai centrului se antrenează acum pentru următoarele jocuri paralimpice. Tinerii sportivi clujeni, îndrumaţi de Sally Wood Lamont, sunt hotărâţi să facă performanță la Rio, în 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri