Sari la conținut
News Alert

Rugby. Cupa merge în Banat

Partida a fost spectaculoasă. Maramureşenii au început mai bine şi au condus cu 8-0, după lovitura de pedeapsă a lui Luke Samoa şi eseul lui Alexandru Oancea, dar bănăţenii au întors scorul până la pauză, în urma a trei lovituri de pedeapsă transformate de Vali Calafeteanu.

Samoa a readus formaţia băimăreană în avantaj, scor 14-9, după două lovituri de penalitate, însă Valentin Popîrlan a reuşit un eseu, transformat de Calafeteanu, care a tranşat soarta finalei după o nouă lovitură de pedeapsă. Scorul final a fost 19-14 pentru timişoreni, care şi-au trecut în palmares a doua Cupă a României, după cea din 2011.

"Am spus-o înainte de meci: Cei care îşi vor dori mai mult victoria, se vor impune. Cred că astăzi am arătat în teren acest lucru. S-au întâlnit cele mai bune echipe ale campionatului. Felicit Baia Mare pentru acest ultim act, zic eu că astăzi am fost mai buni decât ei, în alte meciuri s-au impus ei. Suntem foarte foarte mulţumiţi de acest trofeu, pentru că a fost un an foarte greu pentru noi", a afirmat Valentin Calafeteanu de la RCM UV Timişoara.

"Adrenalina şi-a spus cuvântul şi am reuşit să facem faţă. Important e acum că meciul s-a terminat, cupa e la noi şi mergem să sărbătorim", a spus Valentin Popîrlan, de la RCM UV Timişoara.

"Zimbrii" maramureşeni au avut de două ori superioritate numerică în finala Cupei României, însă de fiecare dată au tratat cu superficialitate avantajul.

"Obiectivul principal a fost câştigarea campionatului, ceea ce am şi reuşit şi eu zic că de o manieră categorică, cu o singură înfrângere în Superligă. Am demonstrate că suntem puternici şi astăzi, doar neşansa şi lipsa unor decizii corecte, zic eu, ne-au privat de o victorie meritată", a spus Eugen Apjok, antrenorul echipei CSM Ştiinţa Baia Mare.

Pentru Ştiinţa Baia Mare a fost a 15-a finală de Cupă a României, din care a câştigat doar 5. "Zimbrii" au triumfat însă în campionat, obiectivul primordial din acest sezon.