Sari la conținut

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, aproape finalizată

"Cubul a venit deja, îl avem. Cam peste două săptămâni începe montajul. Valorează sute de mii de euro şi este unic în România. Vor fi patru ecrane a câte 16 metri pătraţi", a precizat Cristian Maniţiu, reprezentantul firmei de construcţii.

În aceste zile a fost montată de probă şi pardoseala viitoarei săli.

"S-a trasat, s-a montat, s-au luat repere, s-au modificat, s-a verificat. Este pardoseala demontabilă trasată pentru baschet şi pentru handbal, de antrenament. Există un depozit în zona specificată unde iar este în aşteptare, dacă se foloseşte cealaltă parte", a explicat arhitectul Şerban Ţigănaş.

Pardoseala are marcaj permanent pentru meciurile de baschet. Pentru partidele de volei şi handbal există suprafeţe sintetice care vor fi montate atunci când este nevoie. Având în vedere că lucrările sunt aproape de finalizare, primarul Emil Boc a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

"Avem nevoie de asigurarea întregii infrastructuri: de întreţinere, curăţenie şi pază. Am urmat modelul de la Cluj Arena de a înfiinţa un SA care să se ocupe de practic de administrarea Sălii Polivalente", a afirmat acesta.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi finalizată în luna octombrie. Complexul va dispune de 7.300 de locuri pe scaune, însă la concertele găzduite aici vor putea asista peste 10.000 de spectatori.