Sala polivalentă, gata în luna septembrie

Data publicării:
290114 SALA POLIVALENTA

Tenis, gimnastică, baschet sau box sunt doar câteva dintre sporturile care se vor juca de la sfârşitul acestui an în noua sală polivalentă a Clujului. Cu o capacitate de 7.000-10.000 de locuri şi un sistem de afişaj de tip videobox, sala va fi cea mai modernă din România. Un element unic în ţară îl constituie şi gradenele retractabile.

"Am adus îmbunătăţiri substanţiale proiectului faţă de varianta anterioară, care în esenţă constau în următoarele: la faţadă am aplicat o structură de policarbonat, pentru a se pune în acord cu ce avem la stadion. De asemenea, am impus panouri solare şi panouri fotovoltaice, pentru a economisi la cheltuielile de întreţinere", a precizat primarul Emil Boc.

Lucrările la sala polivalentă au fost reluate la mai bine de un an după ce o sentinţă judecătorească a pus lacăt pe şantierul din Parcul Central. 100 de muncitori finalizează în prezent structura de rezistenţă a sălii. În paralel, constructorul trebuie să achiziţioneze şi echipamentele sportive pentru dotarea acesteia.

"Suntem în negocieri cu două companii din Germania pe cubul care se va monta în centrul sălii de sport. Aceasta cred că este singura problemă mai delicată, dar să sperăm că se va rezolva şi va ajunge în termen şi în timpul contractual, în 15 septembrie", a declarat Sorin Cristea, directorul general al firmei de construcţii.

Investiţia în cea mai modernă sală polivalentă din România se ridică la 70 de milioane de lei. Autorităţile locale au plătit deja jumătate din sumă, urmând ca diferența să fie achitată până în luna septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri