Sari la conținut

Sala polivalentă, mândria Clujului

Cea mai mare sală polivalentă din România a fost inaugurată după 19 luni de construcţie. Peste 1.100 de persoane au muncit la acest proiectm pentru care s-au alocat 70 de milioane de lei de lei de la bugetul local. Sala este omologată pentru partide de handbal, volei şi baschet.

Chiar dacă mai sunt mici probleme cu suprafaţa de joc, sportivii clujeni abia aşteaptă să dispute jocuri oficiale în noua arenă. Sala are peste 7.000 de locuri, însă la evenimetele majore, pot asista chiar şi 10.000 de spectatori, deoarece aceasta dispune de gradene retractabile.

"Sper, sper, dar este greu de preconizat acest lucru, cu siguranţă nu vom avea deocamdată acest lucru, cu siguranţă că nu vom avea deocamdată acest public, dar sperăm prin evoluţii, de ce nu, să umplem sala asta", a afirmat Ion Ani-Senocico, antrenorul echipei "U" Cluj.

"Sala arată foarte bine. Eu, ca clujean, sunt mândru că avem o sală aşa frumoasă", a spus Mihai Silvăşan de la "U" BT Cluj.

Fanii nu vor scăpa niciun detaliu la partidele care se vor disputa în noua arenă. Sistemul video box, unic în România, le va permite spectatorilor din sala polivalentă să urmărească reluări din timpul meciurilor, statistici, dar şi imagini din tribune. Acesta a costat aproximativ 190.000 de euro.

Spectatorii mai au de aşteptat până să urmărească meciuri oficiale în noua sală din Cluj-Napoca. Suprafaţa de joc nu îndeplineşte încă toate standardele internaţionale.