Sari la conținut

Salariul nu mai este atractiv pentru tineri. Noii angajaţi sunt atraşi de siguranţa şi atmosfera de la locul de muncă

Tinerii din Sibiu nu ar pleca din oraş chiar dacă li s-ar oferi un serviciu mai bine plătit. Au, în schimb, pretenţii mari. Conform studiului, când se angajează, aceştia cer lefuri mari şi bonusuri. Au grijă să nu le lipsească nimic: smartphone, laptop, maşină de serviciu şi asigurare de viaţă.

În colţul celălalt al ţării, la Iaşi, dorinţele sunt cu totul altele. Tinerii ar face orice pentru bani. Mulţi doresc să aibă afacerea lor. 83% se gândesc să o facă în viitorii doi ani. La Iaşi, spre exemplu, în ultimul timp s-au deschis foarte multe covrigării.

Cei mai harnici sunt tinerii din Braşov. Dacă sunt plătiţi pentru orele suplimentare, nu au nimic împotrivă să lucreze peste program. Şi aprecierea şefului contează, în vederea unei viitoare avansări, care să le aducă şi un salariu mai mare.

La Cluj-Napoca, angajaţii au altă strategie. Vor să se înţeleagă bine cu şeful lor şi să fie siguri că nu le ia nimeni locul. Nu sunt dispuşi să facă însă ore suplimentare. Pentru ei, familia este mai importantă decât cariera.

Concluziile au fost formulate după intervievarea a peste 700 de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.