Salina Turda, magnet pentru turişti. 10.000 de persoane au ajuns aici, numai în 1 și 2 mai

Data publicării:
salina turda

Salina a devenit o destinaţie preferată pentru turiştii din toate colţurile ţării, dar şi ale Europei.

"Este pentru prima oară când am venit aici, este spectaculos, este foarte frumos. Un prieten mi-a spus că întreaga mină a fost exploatată manual şi asta este impresionant, uimitor, că au făcut ceva atât de mare, totul de mână", a spus un turist.

Salina Turda este un spaţiu recomandat mai ales persoanelor cu afecţiuni respiratorii sau cu alergii. "Eu însămi am nişte mici probleme să zicem de astm şi simt un efect fantastic acum. Simt că mi s-au eliberat căile respiratorii", a declarat o vizitatoare.

Aflată la 120 de metri adâncime, salina a fost modernizată în mare parte din fonduri europene începând din 2008. Acum a devenit un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare, dar şi un centru de recreere. Pe lângă roata panoramică, turiştii se mai pot distra în spaţiile de joacă pentru copii, pe terenurile de minigolf şi minibowling, dar şi pe lacul subteran, unde se pot plimba cu barca.

"Este un record numărul turiştilor care au venit la salină în zilele acestea. În zilele de 1 şi 2 mai au fost peste 10.000 de vizitatori, care au trecut pragul Salinei Turda. Vă pot spune mai exact în prima zi a lunii mai au fost 4.300 de vizitatori, în a doua zi fiind recordul care s-a înregistrat, 5.700 de vizitatori", a declarat Tudor Bodea, ghid turistic.

Salina Turda a intrat de curând în topurile internaţionale ale atracţiilor turistice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri