Salvatorii merită şi ei salvaţi

Data publicării:
SMURD

De când au aflat că Florin are leucemie, colegii săi, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj şi paramedicii alături de care a muncit 8 ani, s-au mobilizat pentru a strânge în cel mai scurt timp suma necesară pentru operaţie.

”Este un om cu mult bun simţ, este capabil, este implicat în meseria lui şi îl vrem înapoi printre noi, eu spun că nimic nu este imposibil, familia SMURD, suntem o familie, suntem toţi pentru unul şi unul pentru toţi”, spune o colegă paramedic, Anca Boca.

”La diagnosticul pe care îl are, singura şansă de supravieţuire este un transplant medular, asta înseamnă că un alt om compatibil cu el 100%, se recoltează sânge de la el în timpul în care se recoltează sângele, celulele se sintetizează pentru a se obţine celule stem, iar el va primi celule stem”, explică Irina Szekernyes, medic UPU Cluj.

Dar pentru a ajunge acolo, este nevoie de cel puţin 150.000 de euro. Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Fundaţia pentru SMURD au început campania umanitară pentru a aduna banii necesari.

”Am informat şi Inspectoratul General şi în speţă pe dl Arafat, am primit acordul lui de a începe această campanie de strângere de fonduri şi inclusiv de a folosi imaginea SMURD în campanie, suntem conştienţi că suma este destul de mare, dar trebuie să facem ceva pentru a-l ajuta pe colegul nostru”, spune lct. col. Ion Moldovan, şeful ISU Cluj.

După ce suma de bani va fi strânsă, Florin va fi operat la o clinică din străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri