Sari la conținut

Sat medieval în centrul Clujului, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare

Atelierele meşteşugăreşti organizate în satul medieval au atras cei mai mulţi vizitatori, care au fost curioşi să descopere istoria şi tradiţiile maghiarilor.

"Este săptămâna maghiarilor în Cluj-Napoca acum şi este cu adevărat uimitor, cultura, oamenii sunt foarte frumoşi, este absolut incredibil", a afirmat o turistă din Rusia.

"Vrem să facem nişte obiecte din fier, spre exemplu cuie, ne ocupăm doar de mici obiecte din fier, pentru că acesta este specificul acestui atelier şi atâta ne permite această flacără", a explicat un meşteşugar.

Nici preparatele specifice bucătăriei maghiarilor nu au lipsit de la eveniment.

"Peste tot în lume este cunoscut gulaşul şi această tocăniţă ungurească şi bineînţeles, asta am adus la Cluj", a spus Barabas Zoltan, maestru bucătar din Debrecen.

"Satul medieval este atracţia principală în aceste zile, pe strada Potaissa. Aici a renăscut Evul Mediu al secolelor X-XIV chiar la Cluj şi aici au loc ateliere meşteşugăreşti şi artizanale, se trage cu arcul, lupte medievale şi cei care sunt interesaţi pot vedea o grămadă de jocuri interesante", a precizat Attila Magyar, organizatorul satului medieval.

Vizitatorii au putut să admire şi dansurile maghiarilor.

Zilele Culturale Maghiare se află deja la cea de-a şasea ediţie. Bugetul festivalului de la Cluj este de 1 milion de euro.