Sari la conținut

Scandal pentru alegeri

Liderul liberal l-a acuzat pe Victor Ponta că, prin întârzierea organizării alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Cluj, sfidează atât electoratul, cât și hotărârile justiției. Curtea de Apel Cluj a dat, în urmă cu două săptămâni, câştig de cauză PNL, care a intentat proces Guvernului, pentru că nu a organizat alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

"Îi amintesc și lui Ponta, care e la 10 metri distanță de mine, acum, că în Cluj, Curtea de Apel a dispus printr-o hotărâre judecătorească obligativitatea organizării alegerilor pentru Consiliul Județean. PSD-ul, în mod sistematic, în mod constant, nu respectă hotărâri ale instanțelor din România", a afirmat Alina Gorghiu, copreşedinte PNL.

În replică, premierul a declarat că este cel puțin stupidă organizarea alegerilor înainte de modificarea sistemului de vot, întrucât atât puterea cât și opoziția au susținut această modificare.

"Am spus cu toții că schimbăm sistemul de vot. Dacă îl schimbăm, haideți să facem alegeri după noul sistem de vot, pentru că e cel puțin stupid, ca să folosesc un termen politicos, să spui că vrei să schimbi sistemul de vot, dar să faci alegeri pe sistemul vechi. Mai ales că e mai puțin de un an până la alegeri. Trebuie să stabilim în cel fel votăm", a declarat Victor Ponta.

În prezent, Consiliul Județean Cluj este condus de vicepreședintele Vakar Istvan, care are atribuții de președinte, după ce fostul șef al instituției, Horea Uioreanu a fost reţinut în urmă cu aproape un an. El este acum judecat într-un dosar care vizează fapte de corupție.