Scandal pentru drumurile judeţene

Data publicării:
drum

206 kilometri de drumuri judeţene vor fi reabilitate în următorii doi ani în judeţul Cluj. 77 de milioane de lei vor fi investiţi în total pentru turnarea covoarelor asfaltice. Drumurile care urmează să fie reparate au fost alese în funcţie de gradul de deterioare.

”Am schimbat strategia de la plombe la covor asfaltic. Tocmai de aceea, cei 1.000 de kilometri care ne-am propus să îi reabilităm i-am împărţit în 5 ani, deci cam 200 - 206 km pe an 2. Analiza pe care am făcut-o este una de trafic, a numărului de locuitori şi în primul rând, să lege două drumuri judeţene”, explică directorul regiei de drumuri, Mircea Avram.

Împărţirea celor peste 1.200 de km de drumuri stricate pe loturi pentru reparaţii a stârnit însă nemulţumirea mai multor primari din judeţul Cluj. Aceştia şi-au văzut drumurile din comună trecute în master plan abia în 2017 ori 2019.

”Drumul DJ151C care se ramifică spre Triteni, care se ramifică din DJ51, este lăsat din anul 2000 tot la coadă. Am aceleaşi probleme, an de an, cu reabilitarea lui Problema numărul 1 este drumul judeţean. Vă rog frumos să luaţi în calcul să faceţi asfalt pe el. Nu este ordin. Este o rugăminte a cetăţenilor Şi să vă amintiţi că este comuna Tritenii de Jos. Îmi pare rău că nu s-a ştiut”, a declarat Valer Saşa, primarul comunei Tritenii de Jos.

Primarii i-au acuzat pe consilierii judeţeni de tergiversarea reabilitării unor tronsoane de drumuri judeţene şi de refuzul de a le preda către autorităţile locale.

”Ne-a ajuns cuţitul la os şi suntem cu toţii să dăm explicaţii pentru aceste tronsoane de drum judeţean care nu ne aparţin. În contextul în care am venit cu o cerere ca cei 4 kilometri de drum dintre Deuşu şi localitatea Sânmărtin să fie cedaţi, aţi refuzat”, acuză Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni.

Autorităţile judeţene au dat însă asigurări că aceste tronsoane vor fi reparate mai devreme, dacă vor exista fonduri în buget.

”Bugetul a fost construit numai pe bugetul Consiliului Judeţean şi în momentul când avem ajutor de la Guvern, de-aia se întinde pe o perioadă aşa de lungă. În momentul când vine ajutor de la Guvern, bineînţeles că se pot face mult mai mulţi kilometri decât cei preconizaţi”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horaţiu Catarig.

Reabilitarea unui kilometru de drum judeţean poate costa până la 350.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri