Şcoală transformată în bloc de locuinţe

Data publicării:

Proiectul, iniţiat de municipalitatea clujeană, este finanţat din fonduri europene şi se apropie de 4 milioane de lei.

În cele două corpuri de clădire, în care mai demult funcţionau atelierele liceului "Terapia" din Cluj-Napoca, vor fi construite 16 garsoniere, 11 apartamente cu o cameră și 13, cu două camere. Dacă lucrările vor fi finalizate la timp, viitorii chiriaşi se vor putea muta aici în noiembrie, anul viitor.

"Există 219 cereri eligibile de locuinţe sociale, 46 vor putea fi rezolvate chiar din această locaţie şi anul viitor, cetăţenii din municipiul Cluj-Napoca declaraţi eligibili de Consiliul Local, vor putea ocupa aceste apartamente care vor fi finisate la stadiul de a putea fi locuite. Doar să se aducă mobila şi să vină chiriaşul", spune primarul Emil Boc.

Primăria a luat decizia de a transfoma fosta şcolă în bloc, întrucât cele două corpuri de clădire se aflau într-o stare avansată de degradare. Lucrările de reabilitare au început deja.

"E o lucrare de reabilitare, vă daţi seama că orice lucrare de reabilitare e dificilă că sunt multe neprevăzute, dar este totul sub control. O să lucrăm la rezistenţă, trebuie să turnăm centuri, grinzi", spune Mureşan Marin, managerul de proiect.

Reprezentanţii primăriei clujene au anunţat că de anul viitor vor intra în reabilitare mai multe clădiri degradate, care vor fi transformate în locuinţe sociale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri