Sculpturi din ceară. Un băimărean transformă lumânările în adevărate opere de artă

Data publicării:
LUMANARI SCULPTATE

De doi ani, Ciprian Bindiu pune suflet şi pasiune într-o afacere migăloasă. Sculptează lumânări în apartamentul transformat în atelier de creaţie. Bucăţile de parafină prind formă şi culoare în mai puţin de o oră.

"Am început iniţial ca un fel de hobby, deşi am simţit cam de la bun început că e vorba despre un business. Sunt nişte lumânări sculptate manual, implică foarte mult omul şi ceea ce poate să ofere mai departe altora", a povestit artistul.

Pentru una dintre cele mai complicate lucrări, artistul a modelat ceara nu mai puţin de o jumătate de zi. Însă, rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor.

"12 ore a fost cea mai complexă. (Şi a reprezentat ce?) Un pompier, a fost o abordare atipică, o lucrare din ceară modelată şi reprezintă un pompier care stă pregătit să stingă o lumânare în caz de un incendiu", a povestit acesta.

Joaca din copilărie cu plastilina s-a transformat într-o pasiune pe viaţă. Acum, băimăreanul sculptează lumânări pe care cumpărătorii nu le ard, ci le păstrează ca suveniruri.

"Se poate face lumânarea sculptată cu o dedicaţie, dedicaţie gravată manual sau computerizată, la fiecare se adaugă 10 lei-15 lei, depinde cât de mult îmi ia să fac, cât de dificilă e tehnica respectivă", a mai spus Ciprian Bindiu.

Artistul a pierdut numărul lumânărilor sculptate, însă spune că va continua să modeleze bucăţile de parafină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri