Sari la conținut

Se scumpeşte şcoala de şoferi

Noua reglementare este impusă de către Autoritatea Rutieră Română prin Ministerul Transporturilor şi ar urma să intre în vigoare la începutul lunii iulie.

"De la data de 1 iulie 2014, va trebui să înregistrăm cursanţii în acest program informatic, în care să introducem toţi cursanţii, toate vehiculele, toţi instructorii şi nu vom putea înscrie pe lună mai mult de şapte elevi", susţine Mathe Cristian, directorul unei şcoli de şoferi.

Instructorii auto se plâng că monitorizarea elevilor va fi un proces anevoios şi vor trebui să angajeze o persoană care să se ocupe special de această activitate, fapt care ar duce la creşterea tarifelor cu până la 30%.

"Noi tot timpul trebuie să raportăm elevul de seara, pe calculator sau pe laptop. Acesta e un volum de ore în plus şi necesită angajarea unei alte persoane. Dacă acuma e 1.000 de lei, se preconizează că o să ajungă la 1.300", spune Valer Silaşi, instructor auto.

"Ne şi obligă la cele şase lucru de ore pe zi, trebuie să crească şi preţurile şi salariile la instructori", crede un alt instructor auto, Muszi Laszlo.

"300 de lei, nu mi se pare foarte mult", spune o tânără. "O să fie prea scump şi nu o să îşi permită toată lumea", crede însă alta.

În prezent, cei care doresc să devină şoferi plătesc între 900 şi 1.200 de lei.