Show aviatic pe cerul Clujului

Data publicării:
avioane show

Zborul cu aproape 400 de kilometri pe oră executat de piloţii Aeroclubului Român şi acrobaţiile la mică înălţime au cucerit pe loc inimile spectatorilor.

„A fost o evoluţie de acrobaţie individuală şi eu şi colegii mei facem asta de fiecare dată când este nevoie. Am executat foarte multe figuri acrobatice (...) multe răsuciri, tonouri se numesc, loopinguri, urcări pe verticală, zbor pe o aripă şi tot ce înseamnă acrobaţie superioară”, a spus George Rotaru, directorul Aeroclubului Român.

Publicul a stat cu sufletul la gură aproape două ore, timp în care cerul Clujului a fost scena unde şi-au etalat măiestria piloții de la grupul de acrobații „Hawks of Romania".

Mitingul aviatic a fost organizat cu ocazia inaugurării primei piste de aeroport construită de la zero în România, în ultimii 30 de ani.

Noua pistă are o lungime de 2.100 de metri, dar o capacitate portantă capabilă pentru Boeing 747 de 400 de tone. Are o lăţime de 45 de metri, faţă de cea veche care avea 30 de metri şi au existat companii aeriene care au refuzat să vină la Cluj deoarece nu erau 45 de metri. Ne creează posibilitatea de a aduce noi companii aeriene”, spune David Ciceo, directorului Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.

La finalul mitingului aerian, noua pistă a fost dată în folosinţă în mod oficial. Lucrarea a costat 166 de milioane de lei şi a fost finalizată în doi ani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri